Anonymous: “He blocks my path and asks for a date with me.”

Steeds dacht ik dat ik al te oud was om op straat zomaar aangesproken te worden door om het even welke man.
Ik ben ruim 52. Maar sinds deze zomer had ik reeds drie keer een ervaring die me een slecht gevoel geeft.

Die bewuste dag draag ik een 7/8broek met tuniek en jasje erboven, dus niet uitdagend gekleed..

Ik wandel op een zomerse middag naar de Carrefour.
Ter hoogte van de KBC-bank word ik aangesproken door een 50-tiger met de vraag : “Do you speak english” ? Ik denk dat die man me de weg wil vragen en antwoord beleefd : “I think so”. Waarop hij me direct vraagt : “Do you wanne marry me?” Ik loop verdwaasd verder.

Enkele dagen later ga ik naar de slager. Gekleed in zwarte rok tot net boven de knie, t-shirt met 3/4de mouwen en eronder een topje, zwarte hakschoenen.
Na mijn inkopen bij de slager wil ik de winkel verlaten en schuift er een man naar voor uit de rij wachtenden om besteld te worden.
Hij verhindert me de weg en vraagt of hij met mij kan afspreken. Ik weiger en ga door.

Onlangs kom ik met mijn man uit de stad met de laatste bus.
Terwijl mijn man betaalt aan de chauffeur zoek ik al een plaatsje op de bus. Het is bijna winter, ik draag een lange broek, rolkraagtrui en een lange dikke wollen jas.
Op een plaats in de bus zit een man die mij naast hem uitnodigt. Ik weiger en ga verder zitten. Hij blijft aandringen bij hem te komen zitten en herhaalt dit regelmatig (ook in het Frans omdat op de plastiek tas die ik bijheb de Franse familienaam van mijn man staat). Pas wanneer mijn man plaats naast me neemt, laat de onbekende me met rust.

I've got your back!
2+

Author:

No Responses

Author comments are in a darker gray color for you to easily identify the posts author in the comments

Leave a Reply

Powered by WordPress