Liz: “I felt powerless! Men kept harassing me when I didn’t answer. And my friend just gave in.”

Is uitgaan zo leuk?

Een vriendin en ik gingen uit in de Overpoort. Onderweg staken we de straat over. Er ging een autoraam open en een man sprak ons aan met: “mooie meisjes, wat gaan jullie naar toe?”. Ik negeerde het en wou verder lopen maar mijn vriendin antwoordde op de vragen. Ik was gechoqueerd. Ik vroeg haar waarom ze antwoordde. Ze zei: “Och Liz je moet antwoordden anders laten ze jou niet met rust. Ze kunnen agressief beginnen doen. Heb je niet gezien dat ze met vier waren?”

Say what?? Ik voelde me machteloos! Mannen die jou niet met rust laten als je niet antwoordt en een vriendin die hen hun zin geeft…

We gingen terug naar huis rond 4uur ’s morgens. Onderweg voelde ik zo de auto vertragen. En ja hoor: weer ging een autoraam open en kwamen er kus geluiden en gefluit uit. Ik voelde me net een hoer! Ik zat nochtans niet achter glas, ik bevond mij niet in de buurt van het Glazen Straatje,….

De angst nam toe: straks zouden we de straat moeten oversteken en we zijn we bijna thuis. Gaan ze ons volgen?
Aan het stoplicht was het rood en we stonden stil. En ja, hoe kun je het raden? Ze spraken ons aan! Ik liet het gesprek aan mijn vriendin over.

Gelukkig is er fysiek niets gebeurd maar mentaal heeft het wel zijn sporen nagelaten. Lang durfde ik ’ s avonds niet meer weg te gaan.
Ik neem vaak die route om ergens naar toe te gaan en elke keer denk ik eraan en probeer ik geen schrik te hebben als een auto vertraagd of iemand mij aanspreekt.

I've got your back!
7+

Author:

No Responses

Author comments are in a darker gray color for you to easily identify the posts author in the comments

Leave a Reply

Powered by WordPress