Hollaback! Gent aanwezig bij de Queer, Feminist and Social Media Praxis Workshop in Brighton, VK

 
Op vrijdag 17 mei organiseerde de University of Sussex in Brighton, VK de conferentie Queer, Feminist and Social Media Praxis Workshop. Een hele dag in het kader van feministisch activisme, daarbij kon een Hollaback! workshop toch niet bij ontbreken?!

En zo geschiedde: na het inzamelen van de nodige fondsen om de verre reis te financieren, gingen Aurore en Eglantine all the way to Brighton. Bussen met vertraging gooiden meermaals roet in het eten, maar uiteindelijk kwamen we -met één uur vertraging- aan op de conferentie. Meteen kregen we  naamkaartjes opgespeld en een map met conferentie documenten toegestopt. Off we went! 

In de voormiddag zagen we de keynote speech van Alex Juhasz, een Amerikaanse professor die baanbrekend werk leverde in vrouwenstudies door sociale media, en vooral YouTube, zo vaak mogelijk te gebruiken in haar lessen. Daarna woonden we een aantal lezingen bij over activisme en digitale media, waaronder één over het gebruik van Facebook door Ierse pro-choice activisten.

De Hollaback! Community Circle

Daarna was het onze beurt! Hollaback! Gent hield een community circleDeze spreekgroep-techniek leerden we speciaal voor deze gelegenheid van onze Hollaback! Brussel zussen. Een community circle werkt als volgt: de workshop deelnemers en Hollabackers zitten samen in een kring en bespreken samen in een veilige, steunende en begripvolle omgeving hun ervaringen met straatintimidatie. Daarna wisselen we ook tips met elkaar uit over hoe we met straatintimidatie als geïntimideerde en als omstander kunnen omgaan. Na een hele dag binnen zitten en over activisme spreken, werd het hoogtijd om de handen uit de mouwen te steken en een Chalk Walk te houden. We hadden een heel internationale groep deelnemers waardoor het een zeer meertalige Chalk Walk werd. Enkele foto’s:

Holding my girlfriend's hand is not an invitation to harass us!

Holding my girlfriend’s hand is not an invitation to harass us!

Catcalling never made a woman fall in love

Catcalling never made a woman fall in love

Say no to street harassment; Hollaback!

Say no to street harassment; Hollaback!

La rue n'est pa qu'à toi! / The street is not just yours!

La rue n’est pas qu’à toi! / The street is not just yours!

La Calle es por todo/as / The streets are for everyone

La Calle es por todo/as / The streets are for everyone

Chinese Hollaback!

 Bedankt aan onze sponsors!

Om onze reis naar Brighton mogelijk te maken, hebben we via een Go Fund Me pagina voor Hollaback! Gent geld ingezameld. We danken alle gulle gevers van harte! Wil je alsnog een bijdrage leveren? Dat kan nog steeds! Nog niet al onze kosten zijn gedekt en het geld dat nog overblijft, gaat naar de Hollaback! Gent pot om promotiemateriaal, zoals flyers en posters, mee te kopen.

Auteur:

Eglantine is geboren en opgegroeid in het centrum van Gent. Momenteel studeert ze nog en in haar vrije tijd werkt ze op vrijwillige basis voor Hollaback opdat Gent een straatintimidatieloze stad zou worden!

Eén Antwoord

De reacties van de auteur zijn in een donkergrijze kleur zodat je de auteur posts tussen de reacties eenvoudig kan terugvinden.

  1. […] effective ways to address it. They then led a chalkwalk in the streets of Brighton. Check out their roundup of the event as well as some great […]

Reageer

Powered by WordPress